Launeen Perhepuisto

LAUNEEN PERHEPUISTO

 

Kiitokset kaikille kesästä 2018! Lahden 4H-yhdistyksen Puisto-oppaiden kesätyöt ovat päättyneet. Perhepuiston asioissa olkaa yhteydessä Lahden kaupunkiin!

Launeen perhepuiston suurella leikkialueella riittää tekemistä ja ihmeteltävää. Puiston ulkoilualueet ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Kesäisin puistossa järjestetään kesätoimintaa ja ohjattuja toimintatuokioita.

Launeen perhepuisto on tunnettu matkailukohde ja kuuluu laajempaan puistokokonaisuuteen arboretumin ja liikunnallisten alueiden kanssa. Kävijöitä on arviolta 100 000 vuodessa, vilkkainta on toukokuussa luokkaretkien aikaan. Pinta-alaltaan noin kolmen hehtaarin kokoinen puisto on vehreä ja avara.

Kasvilajeja lajikkeineen on yli 60. Leikkipuistossa on useita isoja ja pienempiä liukumäkiä ja kiipeilytelineitä.  Perhepuistossa on myös vesileikkeihin soveltuva allas sekä virtaava puro.

Liikennepuistossa voi ajella citykeskustassa tai maaseutumaisemmalla osuudella potkulaudoilla ja perhepuiston minipyörillä. 

Launeen perhepuiston ulkoilualue

Launeen perhepuiston ulkoilualueet ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. 

  • Kausileikkivälineet ovat asiakkaiden käytössä arkisin klo 9 - 19 ja la-su klo 10 - 16.  (talviajalla klo 9 - 15, kun Launeen prhepuiston kerhot ovat toiminnassa)
  • Ulkovessat ovat avoinna arkisin klo 9 - 19 ja la-su klo 10 - 16. (talviajalla klo 9 - 15.30)
  • Vessat ja kausileikkivälineet ovat pois käytöstä helatorstaina, juhannuksena ja juhannusviikonloppuna (ja talviajalla joulun ajan ja juhlapyhinä).
  • Asiakasinfo sekä leikkivälineiden ja grillin lainaus tapahtuu pihan taukomökistä. 
  • Kesäajan ohjatut toimintatuokiot ovat maksuttomia ja tarkoitettu lapsiperheille. Lapset osallistuvat tuokioihin oman aikuisen kanssa ja vastuulla. Ohjattuja toimintatuokioita järjestetään 4.6. - 13.8.2017.

Perhepuistossa on varattavissa grillejä

Grillit ja puuhismökki ovat käytettävissä perhepuiston aukioloaikana.  Käyttäjät vastaavat niin grillin kuin mökin siistimisestä käytön jälkeen. 

 

Grillit

Launeen perhepuistossa on varattavissa alueen isoon grillikatokseen hiiligrillejä. Käyttäjät tuovat mukanaan hiilet ja sytykkeet.  Alle 10 henkilön ryhmät voivat varata käyttöönsä myös sähkögrilliä. Grillejä lainataan kesäajalla arkisin klo 9 -17 ja viikonloppuisin klo 10 -14 ja talviajalla arkisin klo 9-14.

 

Grillien varaus: 

Lahden 4H-yhdistys ry PUISTO-OPAS  (käytössä ajalla 2.5. - 31.8.2018)