Launeen Perhepuisto

4H-Puisto-oppaiden työt kesältä 2020 on päättynyt. Kiitos kaikille kesästä!

Launeen perhepuiston suurella leikkialueella riittää tekemistä ja ihmeteltävää. Puiston ulkoilualueet ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Kesäisin puistossa järjestetään kesätoimintaa ja ohjattuja toimintatuokioita.

Launeen perhepuisto on tunnettu matkailukohde ja kuuluu laajempaan puistokokonaisuuteen arboretumin ja liikunnallisten alueiden kanssa. Kävijöitä on arviolta 100 000 vuodessa, vilkkainta on toukokuussa luokkaretkien aikaan. Pinta-alaltaan noin kolmen hehtaarin kokoinen puisto on vehreä ja avara.

Kasvilajeja lajikkeineen on yli 60. Leikkipuistossa on useita isoja ja pienempiä liukumäkiä ja kiipeilytelineitä.  Perhepuistossa on myös vesileikkeihin soveltuva allas sekä virtaava puro.

Liikennepuistossa voi ajella citykeskustassa tai maaseutumaisemmalla osuudella potkulaudoilla ja perhepuiston minipyörillä. 

Launeen perhepuiston ulkoilualue

Launeen perhepuiston ulkoilualueet ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä.  Aukiolot talvella ovat  ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14.

  • Vessat ja kausileikkivälineet ovat pois käytöstä helatorstaina, juhannuksena ja juhannusviikonloppuna (ja talviajalla joulun ajan ja juhlapyhinä).
  • Asiakasinfo sekä leikkivälineiden ja grillin lainaus tapahtuu pihan INFOmökistä.
  • Kesäajan ohjatut toimintatuokiot ovat maksuttomia ja tarkoitettu lapsiperheille. Lapset osallistuvat tuokioihin oman aikuisen kanssa ja vastuulla. Ohjattuja toimintatuokioita järjestetään koko kesäkuun ajan.

Perhepuistossa on varattavissa grillejä

Grillit ovat käytettävissä perhepuiston aukioloaikana.  Käyttäjät vastaavat grillien siistimisestä käytön jälkeen. 

Kesällä 2020 turvavälit huomioiden grillejä on varattavissa vain yksi grilli kerrallaan.

Grillit

Launeen perhepuistossa on varattavissa alueen isoon grillikatokseen hiiligrillejä. Käyttäjät tuovat mukanaan hiilet ja sytykkeet.  Alle 10 henkilön ryhmät voivat varata käyttöönsä myös sähkögrilliä. Grillejä lainataan kesäajalla arkisin klo 9 -17 ja viikonloppuisin klo 10 -14.

Grillien varaus ja muut aluetta koskevat tiedot 

Voit varata hiiligrillin yhdeksi tunniksi kerrallaan. 

  • Varaukset tulee tehdä 24 tuntia ennen ajankohtaa.
  • Muista perua varaus 4H-Puisto-oppaiden käytössä olevaan numeroon tekstiviestillä tai soittamalla oppaiden työaikana.
  • Muista tuoda omat hiilet (1 pussi) ja sytytysneste.
  • Grillien käyttö kielletty alueella annetun metsäpalovaaran aikana.
  • Launeen perhepuiston työntekijöillä on oikeus muutoksiin ja perumisiin.