4H-kotieläinpiha KERHOT

Syyslukukauden 2019 kerhot alkavat viikolla 36 ja päättyvät viikolla 50!

Kevätlukukauden 2020 kerhot alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 19!

KEVÄT 2020 kerhoaikataulu Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

 

KERHO

VIIKONPÄIVÄ

KELLO

IKÄ

HINTA

PAIKKA

Kierrätyskorut -kerhotMaanantaisin16:30-17:306-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
Sketsihahmo-kerhoMaanantaisin18:00-19:006-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
Karkkien teko -kerhoTiistaisin16:00-17:306-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
Horze-ponikerhoTiistaisin18:00-19:006-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
Safkasankarit-kerhoKeskiviikkoisin16:00-17:308-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
EläintenhoitokerhoKeskiviikkoisin18:00-19:006-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
KoirakerhoTorstaisin16:30-17:306-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha
EläintiedekerhoTorstaisin18:00-19:006-12 v.35 €+jäsYli-Marolan 4H-kotieläinpiha

 

 

 

SYKSY 2019 kerhoaikataulu YLI-MAROLAN 4H-KOTIELÄINPIHALLA

 

Muistathan ilmoittautua kerhoihin sekä syys- että kevät lukukaudelle erikseen!

KERHO

VIIKONPÄIVÄ

KELLO

IKÄ

HINTA

PAIKKA

Move Dog -KOIRAKERHO

Maanantaisin

16:30-17:30

6-8 v.

35 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Pet Love - KOIRAKERHO

Maanantaisin

18:00-19:00

6- 8 v.

35 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

SAFKASANKARIT

Tiistaisin

16:00-17:30

6 -8 v-

40 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Horze - PONIKERHO

Tiistaisin

18:00-19:00

6-12 v.

35 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Move Dog -KOIRAKERHO

Keskiviikkoisin

16:30-17:30

8-12 v.

35 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Pet Love - KOIRAKERHO

Keskiviikkoisin

18:00-19:00

8-12 v.

35 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

SAFKASANKARIT

Torstaisin

16:00-17:30

8-12 v.

40 € 

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Metsis - LUONTOKERHO

Torstaisin

18:00-19:00

6-12 v.

35 €

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

 

Osallistuminen kerhoihin edellyttää 4H-jäsenyyttä. Katso enemmän jäsenyyteen liittyvistä asioista TÄSTÄ. Ryhmien toteutuminen edellyttää min. 5 - 7 hlö. Muutokset ovat myös mahdollisia.

 

KERHOJEN SISÄLTÖ


Eläintenhoitokerhossa painopisteenä on eläinten läsnäolo ja eläinten hoitaminen, rakkaus eläimiin. Kerhossa ollaan paljon pieneläinten kanssa. Kerhossa pajaillaan eläimiä, tehdään perushoitotöitä ja pidetään yhdessä hyvää huolta eläimistä. Tämä kerho soveltuu erinomaisesti kaikille eläinrakkaille. Eläinten läsnöolo tuo hyvää mieltä ja eläimillä on rauhoittava vaikutus. Tämä kerho on hyvänmielen kerho.

Eläintiedekerho kurkistaa eläintieteeseen ja se soveltuu kaikille niille, jotka haavailevat esim. eläinlääkärin ammatista, eläintarha-alasta tai ovat muuten kiinnostuneita tutkimisesta. Eläintiede eli zoologia on eläinten rakennetta, toimintaa, kehitystä, suhteita, luokittelua ja eläimistöä käsittelevä tieteenala. Eläintiede on biologian osa-alue. Kerhossa eläintieteeseen tutustutaan käytännön tekemisen ja lapsille sopivan tutkimisen kautta. Kerhossa voidaan tutkia luurankoja, kurkistetaan loopeilla pintaa syvemmälle ja opitaan ymmärtämään luonnon ihmeellisiä asioita.

Pet Love - ELÄINKERHOISSA tutustutaan laaja-alaisesti yleisimpiin koti- ja lemmikkieläimiin, joiden lisäksi käydään läpi hieman harvinaisempia eläimiä. Tutustuminen tapahtuu hoitamalla pieneläimiä ja käymällä asioita läpi TOP-tehtävien avulla. Kerhoissa opastetaan erilaisissa asioissa eläinten ruokavaliosta häkkien sisustamiseen, ruokintaan ja eläinten parissa toimimiseen. Eläinten hoitamisen lisäksi kerhoissa leikitään ja opetellaan toimimaan ryhmässä. Pet Love -eläinkerho soveltuu kaikille tytöille ja pojille, jotka rakastavat eläimiä. Kerhossa tehdään myös maatilalle tutustumisretki.

SAFKASANKARIT -kerhossa kokataan, leivotaan ja syödään yhdessä! Välillä leivotaan ja kokataan jotain vähän isompaa. Safkasankareissa lapset kokkaavat, leipovat ja mahdollisuus järjestää, vaikka tapahtuma ruoan ympärille. Kerhossa opitaan itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla. Opit kokkaamaan itsellesi ja ystäville, tekemään terveellisiä ja ravitsevia itsetehtyjä ruokia. Opit myös ruuan kiertokulusta ja aineksista. Tämä oppi ei ojaan kaada!  

Karkkien teko -kerhossa herkutellaan, mutta terveellisesti itse tehtyjen karkkien muodossa! Tämä kerho sopii taatusti kaikille, sillä kenellä ei olisi makean nälkä. Sokeriövereitä ei vedetä, sillä herkutellessa huomioidaan myös terveellisten herkkujen teko. Kerhossa valmistetaan itsetehtyjä herkullisia karkkeja ja näin elämästä tulee herkullista. Herkullista eikö vain.

KOIRAKERHOSSA ei vaadita aikaisempaa kokemusta koirista eikä omaa koiraa. Koirakerhoon voi tuoda omia koiria sovitusti etukäteen ohjaajien luvalla vierailijaksi. Kerhossa pääsee laaja-alaisesti tutustumaan koiriin ja eri koiraharrastuslajeihin. Kerhossa nähdään useita vierailevia koiratähtiä ja liikutaan koirien kanssa. Ehkä koirakerhosta pääset etenemään myös 4H-dogsitteriksi...4H-dogsitter -toiminta on yli 13 vuotiaille ja koirakerho on loistava ponnahdus kohti dogsitter-toimintaa.

Horze - PONIKERHO on tarkoitettu kaikille heppahöperöille, jotka tahtovat saada lisätietoa hepoista ja niiden hoitamisesta sekä yleisesti heppailusta. Kerhossa vierailee ponitähtiä ja järjestetään myös vierailu lähitalleille. Ponikerho on loistava lisä ratsastustuntien lisäksi tai niille, jotka ovat harkitsemassa ratsastuksen aloittamista. Ponikerhosta ponahdus heppatallien ihmeelliseen maailmaan!

Kierrätyskorut -kerhot Käyttöesineitä ja koruja kierrätysmateriaaleista! Joko koko kevään kestävänä kerhona tai sitten lyhyempänä kurssimuotoisena toteutuksena. Hyödynnetään erilaisia kotoa löytyviä materiaaleja, joilla ei ole enää käyttöä esimerkiksi CD-levyjä, leluja, polkupyörän sisäkumia yms. Materiaaleja ja luodaan niistä erilaisia koruja tai käyttöesineitä kotiin. Samalla opetellaan erilaisten kierrätysmateriaalien hyödyntämistä, mietitään kestävää kehitystä sekä opitaan erilaisia hyödyllisiä kädentaitomenetelmiä. Samalla annetaan lapsille mahdollisuus olla innovatiivisia ja antaa mahdollisuus kekseliäisiin ideoihin ja onnistumisen elämyksiin.

Sketsihahmo –kerho Opetellaan erilaisin leikein ja ilmaisullisin harjoittein erilaisia tapoja liikkua, käyttää ääntä ja luoda erilaisia hahmoja. Kerhon tarkoituksena on luoda oma hahmo, joka voi olla humoristinen tai myös vakavasti otettava hahmo. Mietitään kuinka tämä hahmo liikkuu, kuinka hän puhuu, millainen puhetyyli, onko hänellä jotain maneereita puheessa tai liikkumisessa, miltä hän näyttää yms. Lievitystä esiintymisjännitykseen. Kehitämme tätä hahmoa koko kerhon ajan ja lopussa pidämme esityksen, jossa hahmot pääsevät yleisön eteen esiintymään.  Voisimme hyödyntää yläkerrassa olevaa pukuvuokraamoa hahmojen ulkoisen olemuksen luomisessa. Draaman tuottaminen lapsille on luontaista, sillä he tekevät sitä jo leikkiessään ja luodessaan leikin sisälle erilaisia rooleja.

 

ILMOITTAUTUMISET

Täytä ILMOITTAUTUMISLOMAKE yhdistyksen nettisivuilta

 

HUOM!

  • Kerhoihin voi tulla YHDEN ensimmäisen kerran tutustumaan.
  • Jokaisen on ilmoittauduttava etukäteen, vaikka on tulossa vain tutustumaan.
  • Toisen kerhokerran jälkeen lähetämme vasta laskut koteihin.
  • 4H-Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa kaudelle 1.9. - 31.8.
  • Kerhoihin peruutukset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen ohjaajat.lahti@4h.fi ja otsikkona PERUUTUS, kirjoita viestiin kerhon nimi, ajankohta ja osallistujan nimi.