Kiertävän 4H-kotieläinpihan ensimmäinen pysäkki Hollolassa

2.7.2021

Mediatiedote: vapaa julkaistavaksi heti

Kiertävän 4H-kotieläinpihan ensimmäinen pysäkki Hollolassa

Lahden 4H-yhdistyksellä on jo 25 vuoden kokemus kotieläinpihan toiminnasta kulttuurihistoriallisessa kohteessa Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla. Yhdistyksen Perinnetaidot kierrätykseen - Petaki on Leader rahoitteinen hanke, mikä mahdollistaa maksuttoman pienen kiertävän 4H kotieläinpihan Hollolan kirkonkylälle Talomuseoalueelle heinäkuun ajaksi. 

PETAKI -hankkeen tavoitteena on edistää alueen kulttuurihistoriallisten kohteiden matkailun ja hyvinvoinnin merkitystä, työllistää ja kouluttaa hajaseutuasutusalueiden nuoria hyödyntäen perinnetaitoja, kierrätystä ja niiden uudelleen käyttöönottoa paikallisten toimijoiden kanssa. Petaki -hanke lisää osaamista ja kehittää alueen kulttuurihistoriallisesti tärkeitä kohteita matkailullisesti.

Hollolan talomuseoalueen ylläpitäjänä toimii Hollolan kotiseutuyhdistys ry. Talomuseoalue on avoinna ke-su klo 12-18, jolloin alueen 4H-kotieläimet ovat myös nähtävillä. Alueelle on myös palkattu nuoria ja siellä järjestetään maanantaista 5.7.2021 alkaen Hollolan 4H-yhdistyksen kanssa yhteistyössä leiritoimintaa. 


Lisätietoa https://lahti.4h.fi/hankkeet/petaki-hanke/