Historiaa

4H-toimintaa Suomessa 1928 vuodesta!

 

Lahden 4H-yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 1.6.1999 Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla. Perustamiskokouksessa oli mukana: Pauli Ihamäki, Tuija Nurmi, Tiina Johansson, Sirpa Tetri, Erkki Jaakkola ja Jarmo Kujanpää sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Valonen. Yhdistyksemme rekisteröitiin vuonna 2000.

Tiina Valosen jälkeen Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana aloitti vuonna 2009 Petra Kortelainen (nyk. Kerkkä).

 

Vuonna 2016 20 vuotta kotieläinpihaa

Yhdistyksemme toimisto sijaitsee Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla Lahdessa. Pihapiiri on kulttuurihistoriallinen kohde Lahdessa ja pihapiirin historiasta löydät enemmän tietoa kohdasta: Kotieläinpiha. Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha aloitettiin Lahden kaupungin ja Etelä-Suomen 4H-piirin kanssa yhteistyössä jo 1996. 4H-toimintaa on ollut Lahden alueella jo vuodesta 1945.Vuonna 2016 yhdistys avasi kotieläinpihan yleisölle 20. kerran. 

4H-toimintaa järjestetään ympäri Lahtea. Vuonna 2016 Lahden 4H-yhdistys ry aloitti yhteistyössä mm. Ponitaivaan ja Uudenkylän poniurheilijat ry:n kanssa ratsastustallin rakennustyöt Jokimaan ravikeskuksen läheisyyteen. Ponitaivas Jokimaa tarjoaa turvallista ja monipuolista poniurheiluharrastuksen lapsille, nuorille ja myös aikuisille. Kotieläinpihan toiminta vaatii hyvää yhteistyötä maatilojen kanssa. 

 

Vuonna 2019 20 vuotta Lahden 4H-yhdistys ry

Lahden 4H-yhdistys ry on rekisteröity virallisesti vuonna 1999. 4H-toimintaa Lahdessa on ollut jo huomattavasti kauemmin, mutta yhdistyksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha aloitti toimintansa Lahdessa yhteistyössä Etelä-Suomen 4H-piirin ja Lahden kaupungin kanssa.