Mediatiedote: Kotieläinpihan hittieläimiä ja afrikkalaisia rytmejä

23.5.2012

MEDIATIEDOTE                                                 22.5.2012

 

vapaa julkaistavaksi: heti

 

 

YLI-MAROLAN 4H-KOTIELÄINPIHA AVOINNA 25.5. – 18.8.

 

Kotieläinpihan hittieläimiä ja afrikkalaisia rytmejä

 

 

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha avattiin ensimmäistä kertaa yleisölle 1996 kesällä Lahden kaupungin ja Etelä-Suomen 4H-piirin yhteistyöhankkeena. Piha on siitä saakka toiminut yhtenä suosituimmista perhematkailukohteista Lahdessa ja pihalle on vapaa sisäänpääsymaksu. Kävijöitä pihalla on ollut kesäisin keskimäärin 20 – 30 000.

 

Piha avataan jälleen yleisölle 25.5.2012 kello 10 -17. Piha on avoinna ajalla 25.5. – 18.8.2012 (ma.ti + to-pe klo 10 – 17, la klo 10 – 15, ke+su suljettu).

 

Kesän 2012 kunniaksi piha on saanut paljon uusia eläimiä. Uusina tulokkaina ovat iki-ihanat alpakat Ben ja Caramello, jotka vievät taatusti kävijöiden sydämen hauskalla ja uteliaalla olemuksellaan. Kävijöitä ovat viihdyttämässä myös uudet vasikat Jorma ja Java, tuttipullo karitsat ja värikäs, kujeileva Pink-käärme. Myös aikaisempina vuosina tutuiksi tulleet karvaturrit ovat pihan viihdyttäjinä.

 

Kesän aikana lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua pihan kesäleirille ja tutustua pihan eloon ja eläinten hoitoon. Pihan aukioloaikoina 4.-luokkaiset osallistuvat myös pihan eloon. Yhdistys on tarjonnut kouluille erilaisen biologian oppitunnin pihan miljöössä, jossa lapset saavat tietoa kotieläimistä toiminnallisen tuokion kautta. Oppitunnin pitäminen tehdään pilottina ja ensimmäistä kertaa kotieläinpihalla.

 

Pihapiirin päärakennus on tänä vuonna täyttänyt 80 vuotta ja rakennus on saanut vierailijakseen pidemmän ajan matkalaisia: Kolme kuvaa Afrikasta –taidenäyttelyn. Näyttelyssä on nähtävillä tansanialaista TingaTinga-taidetta aina kesäkuun loppuun saakka. Heinäkuussa näyttely jatkuu afrikkalaisella grafiikalla ja eebenpuuveistoksilla. Elokuussa näyttely laajenee ympäri Afrikan mannerta olevalla taiteella.

 

Pihan eloa ja tulevia tapahtumia voitte seurata yhdistyksen nettisivuilta: www.lahti.4h.fi

 

Lisätietoa ja yhteydenotot:

 

Petra Kortelainen, toiminnanjohtaja

Lahden 4H-yhdistys ry

gsm. 050 462 2511 petra.kortelainen@4h.fi

Liitteet