På svenska

LAHTI 4H PÅ SVENSKA

4H är en global, politiskt oberoende ungdomsorganisation som grundades 1928. Slogan "Att lära genom att göra" berättar om 4H metoder. På finska 4H Förbundet finns det ungefär 60 000 medlemmar varav lejonpart är ungdomar i åldern 6 till 28 år. Det finns över 200 4H-föreningar i Finland.

4H står för:

HUVUD för kunskap

HJÄRTA för medkänsla

HAND för färdighet

HÄLSA för ett sundare levnadssätt

Lahti 4H-föreningen ger följande verksamheter och tjänster i Lahti:

4H klubbar för första till sjätte graders

Barnen kan delta i alla våra klubbar i Lahti genom att betala 4H medlemsavgift eller en klubb avgift. Klubbarna börjar i början av september varje år och förra till slutet av maj eller så. Det finns en viss variation i 4H klubbar varje år så vi rekommenderar dig att kontakta för mer information.

Arbetsplats färdigheter och kurser

Lahti 4H erbjuder flera olika typer av kurser varje år för att hjälpa 13 till 28 år gamla ungdomar att lättare passa till arbetslivet. Det finns till exempel 8 timmar Passport att arbeta kurs som vanligtvis organiseras som en del av skolåret för 8 till 9 klassare. Arbetslivs kurser varierar från hund skjötande till trädgårdsarbete beroende på vilken typ av tema de unga föredrar att.

Jobb för ungdomar

Lahti 4H skapar arbetsplatser för ungdomar. Arbetsgivarna är privatpersoner, föreningar och företag. 4H sköter om arbetsgivarens skyldigheter så hela processen är mycket lätt för arbetsgivarna. På samma gång ungdomarna får de viktiga första arbete upplevelser. 

4H företaget

Ett färdigt koncept för att uppbära ungdomars entreprenörskap och en stor möjlighet för ungdomar från 13 till 28 år. En 4H företag sköts av en ung person eller en grupp, med stöd av en vuxen handledare. Det är en fritidssysselsättning genom vilka ungdomar får grundläggande kunskaper om att starta och driva eget företag. 

Om du vill ha mer information om någon av våra aktiviteter, kontakt os. Vi talar inte so flytande Svenska men vi ska vara glada att ge dig råd.