4H-Koiranhoito -kurssi

Mikä on 4H-dogsitter?

  • 4H:n koulutettu lemmikkieläinten hoitaja
  • Dogsitterit hoitavat koiria, kissoja ja muita pieneläimiä
  • Voi tulla joko kotiinne hoitamaan lemmikkiänne tai voi ottaa omaan kotiin lemmikkinne hoitoon.
  • Tekveät itsenäisesti keikkoja, asiakas ottaa suoraan yhteyttä dogsittereihin

4H-dogsitter on nuori, joka hoitaa vapaa-ajallaan palkkiota vastaan koiria ja muita lemmikkieläimiä, yleensä omistajan poissaollessa. Suurin osa hoitotehtävistä on koirien ulkoiluttamista, mutta etenkin viikonloppuisin tai loma-aikoina dogsitterin tehtäviin kuuluu koiran pitempiaikainen täysihoito joko asiakkaan tai dogsitterin kotona. Toisinaan tarvitaan apua koiranäyttelyssä tai koulutuskentällä. Kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten ruokkiminen ja hoito soveltuvat niin ikään dogsitterin tehtäviksi.

4H-Koiranhoito -kurssi 


Kohderyhmä 13-28 v.

Haluatko hoitaa koiria tai muita lemmikkieläimiä ja ehkäpä tienata sillä rahaa? 4H-Koiranhoito -koulutus on tarkoitettu yli 13 vuotiaille nuorille. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä 4H-yhdistyksen kautta töihin ja tienaamaan käymällä koiranhoitokurssit. Koulutukseen voi osallistua myös pelkästä mielenkiinnosta. Koiranhoitokursseilla opit käytännössä hoitamaan lemmikkieläimiä, tulkitsemaan elekieliä, ulkoiluttamaan ja aktivoimaan lemmikkejä. Tutustut myös lemmikkien rakenteeseen ja terveydenhoitoon.

Kurssien tavoitteena on antaa nuorelle riittävät perustiedot ja -taidot vieraan koiran tilapäisestä hoidosta. Kun nuori on suorittanut kurssit 1-6, hänellä on mahdollisuus työllistyä 4H-yhdistyksen kautta koiranhoitotöihin 4H-Dogsitterinä. Nuori voi perustaa myös oman koiranhoitopalveluja tarjoavan 4H-Yrityksen.

Kurssi soveltuu yli 13-vuotiaille nuorille.