Kuntouttava työtoiminta

Lahden 4H-yhdistyksen kuntouttavassa työtoiminnassa voit kokeilla ja arvioida omaa jaksamista työelämässä. Kuntouttava työtoiminta parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä ja hakeutua koulutukseen. Meillä on toimintaa Lahdessa (Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla) ja Asikkalassa

Kuntouttava työtoiminta on toisille lähellä työelämää ja toisille totuttelua työelämän perussääntöihin. Eritystä osaamista ei vaadita, oma kiinnostus ja asenne ratkaisee. Ikärajoitusta kuntouttavaan työtoimintaan ei ole, vain laki määrää. Toimintamme soveltuu erityisesti nuorille alle 29 vuotiaille.

Mitä kuntouttava työtoiminta on?

Kuntouttava työtoiminta on kunnan tuottamaa sosiaalipalvelua työttömille työnhakijoille. Se perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta. Kyseessä ei ole työsuhde.

  • Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua 3–24 kuukauden jaksoissa kerrallaan.
  • Työtoimintaa voi olla 1–4 päivänä viikossa, 4–8 tuntia päivässä.
  • Tavoitteena on auttaa sinua löytämään oma polku kohti työtä tai koulutusta.
  • Työtehtävistä sovitaan yksilöllisesti. Niissä huomioidaan työ- ja toimintakyky sekä osaaminen.
  • Toimintaan sisältyy myös yksilöllistä tukea osaavilta ammattilaisilta ja koulutetuilta ohjaajilta.

Miten siihen pääsee mukaan?

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudut kertomalla toiveestasi joko TE-toimistossa tai sosiaalitoimistossa. Kuntouttavan työtoiminnan sopivuus tilanteeseesi arvioidaan kanssasi. 

Jos työttömyys on pitkittynyt lain kuntouttavasta työtoiminnasta edellyttämällä tavalla, sinulla on oikeus ja myös velvollisuus osallistua aktivointisuunnitelman laadintaan. Se tehdään TE-palvelujen ja sosiaalitoimen kanssa. Suunnitelmassa kartoitetaan palvelutarpeesi ja tilanteesi. Tämän pohjalta mietitään yhdessä työllistymistä edistäviä palveluja. Jos et tulisi työllistymään tai sinulle ei voida tarjota työllistymistä edistäviä palveluja, voi vaihtoehtona olla kuntouttava työtoiminta.

Mistä toimeentulo rakentuu?

Osallistuessasi kuntouttavaan työtoimintaan olet oikeutettu työttömyysetuuteen tai toimeentulotukeen. Tämän lisäksi jokaiselta työtoimintapäivältä saa 9 euroa kulukorvausta, matkakorvauksen ja maksuttoman lounaan. Kuntouttava työtoiminta ei ole työsuhde, joten työssäoloehto ja työeläke eivät siinä kerry. Osallistumisen aikana työnhaku pysyy kuitenkin voimassa.

PHHYKY  järjestää kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvalle tapaturmavakuutuksen. Se kattaa työssä ja työmatkalla tapahtuneet tapaturmat ja niistä aiheutuvat hoitokulut. Työtoiminnassa sovelletaan työturvallisuuslakia.


Ota yhteyttä

Petra Kerkkä p. 050 462 2511 petra.kerkka (a) 4h.fi 
Lahden / Yli-Marolan 4H-kotieläinpihan asiakkaat

Heli Turve p. 044 242 6407  kuty.lahti(a)4h.fi 
sosiaaliohjaus 4H-kotieläinpiha

Monna Helen p. 044 363 6111 asikkala (a) 4h.fi 
Asikkalan asiakkaat ja sosiaaliohjaus