4H-kerhot alkavat

10.1.2018

Kerhotoiminta on pääsääntöisesti tarkoitettu 1.-9. luokkalaisille ja klubitoiminta on tarkoitettu jo hieman varttuneimmille nuorille. Kurssit ovat suunnattu pääasiassa yli 13 vuotiaille. 4H-kerhotoiminnan periaatteena on tekemällä oppiminen. Kerhoissa puuhaillaan esimerkiksi eläinten parissa, askarrellaan ja opitaan uusia taitoja. Kerholaiset tekevät TOP-tehtäviä. TOP on lyhennys sanoista Tekemällä Oppii Parhaiten. Kerholaisia palkitaan tehtävien suorittamisesta tarroin ja pinssein, aktiivisimmat voivat saada myös 4H-merkkejä.

 

KEVÄT 2018 kerhoaikataulu LAHTI:

 

Huom! KEVÄT 2018 Kerhot alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 20 kevätjuhliin.

Muistathan ilmoittautua kerhoihin sekä syys- että kevät lukukaudelle erikseen!

KERHO

VIIKONPÄIVÄ

KELLO

IKÄ

HINTA

PAIKKA

KäsityökerhoMaanantaisin16:00-17:15yli 6 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
SafkasankaritMaanantaisin16:30 - 17:306 - 12 v.35 €Nastolan nuorisotila
EläinkerhoMaanantaisin17:30-18:306. - 12 v.35 €Nastolan nuorisotila
IltanavettakerhoMaanantaisin

17:30-18:45

(4 krt)

6-12 v.35 €Ponitaivas Uusikylä (alkaa 7.5.)
Leivotaan yhdessä!Tiistaisin16:00 - 17:156 - 12 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
LemmikkikerhoTiistaisin17:30-18:456 - 12 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla
Tehdään ruokaa!Keskiviikkoisin16:00-17:156 - 12 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
LemmikkikerhoKeskiviikkoisin17:30-18:456 - 12 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
KoirakerhoTorstaisin16:30-17:456 - 12 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
SafkasankaritTorstaisin18:00-19:00yli 12 v.35 €Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha
Ponikerho

Torstaisin

17:00 - 18:00kaikki35 €Ponitaivas Jokimaa

 

Osallistuminen kerhoihin edellyttää 4H-jäsenyyttä. Katso enemmän jäsenyyteen liittyvistä asioista TÄSTÄ.

Ryhmien toteutuminen edellyttää min. 5 - 7 hlö. Muutokset ovat myös mahdollisia.

Safkasankarit -yrityskerho on kevään uutuuskerho! 4H täyttää 2018 mahtavat 90 vuotta. Juhlavuoden yhtenä keskeisenä teemana on lasten ja nuorten kannustaminen yritteliäisyyteen. Juhlavuoden vauhdittamana käynnistämme uuden alakouluikäisille suunnatun Safkasankarit-yrityskerhon. Kerhossa opitaan tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja myyntiä ihan oikeille asiakkaille. Safkasankarit on kerho, jonka herkullisena aiheena on ruoka. 4H:n juhlavuotena lapset saavat tehtäväksi suunnitella ja leipoa 4H-juhlaleivoksen ja järjestää paikallisia leivosjuhlia ja myydä leivoksia oikeille asiakkaille. Safkasankarit-yrityskerhossa lapsi oppii itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla. Tuotteiden myynnin järjestäminen tarjoaa kiehtovia mystreerejä ratkaistavaksi. Kerhon tavoitteena onkin herättää lasten kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan. Safkasankarit-yrityskerhossa on runsaasti yritteliäisyyttä tukevia elementtejä: leivonta- ja kokkaustaitojen ohella opitaan muun muassa yhteistyötaitoja, tiedonhankintaa ja ongelmanratkaisua. osallistujat pääsevät tekemällä oppimaan ja harjaannuttamaan laaja-alaisesti kädentaitoja. Kerhossa opitaan sekä käsillä ompelua että koneen käyttöä. Tavoitteena on kerrat suunnitella osallistujien omien toiveiden mukaisesti. Kerhojen aikana voidaan järjestää vaikka oma näyttely kaikista tuotoksista. Perustaidot haltuun!

Lemmikki/eläinkerhoissa tutustutaan yleisimpiin lemmikkieläimiin, joiden lisäksi käydään läpi hieman harvinaisempia eläimiä. Tutustuminen tapahtuu hoitamalla pieneläimiä ja käymällä asioita läpi TOP-tehtävien avulla. Kerhoissa opastetaan erilaisissa asioissa eläinten ruokavaliosta häkkien sisustamiseen. Eläinten hoitamisen lisäksi kerhoissa leikitään ja opetellaan toimimaan ryhmässä. 

Leivotaan yhdessä! -kerhossa kokataan, leivotaan ja syödään yhdessä! Leivotaan ja koristellaan erilaisia leivonnaisia, muffineja tai piirakoita jne. Vain mielikuvituksesi on rajana! Välillä leivotaan ja kokataan jotain vähän isompaa. Ilmoittaudu heti ja tule huippuleipojaksi! Herkutellaan yhdessä terveellisesti.

Tehdään ruokaa! -kerhossa kokataan yhdessä ja tehdään herkullisia kokonaisia aterioita. Kerhon aikana opit helppoja ja hieman vaativimpia ruokia. Opit kokkaamaan itsellesi ja ystäville, tekemään terveellisiä ja ravitsevia itsetehtyjä ruokia.Opit myös ruuan kiertokulusta ja aineksista. Tämä oppi ei ojaan kaada! Syksyllä uutuutena alkaa myös Aikuisten kokkis. Tämä kerho suunnataan nuorille aikuisille ja teini-ikäisille. Kerhoissa voidaan yhdessä järjestää esim. ravintolailtamia ja perustaa oma pop up -ravintola.

Ponikerhon teemana ovat kavioeläimet. Kerho on pääsääntöisesti suunnattu yli 6 vuotiaille, mutta alle 6 vuotiaat voivat osallistua kerhoon huoltajan kanssa. Ponikerholaiset pääsevät hoivaamaan poneja ja perehtymään niiden käsittelyyn, hoitoon ja ruokintaan. Kerho antaa hyvän ponnahduslaudan esim. ratsastusta harkitseville. 

Koirakerho Koirakerhoon voivat osallistua 6 - 12 vuotiaat lapset ja nuoret. Aikaisempaa kokemusta koirista ei vaadita. Koirakerhoon voi tuoda omia koiria sovitusti etukäteen ohjaajien luvalla, mutta kerho ei vaadi omaa koiraa. Kerhossa pääsee laaja-alaisesti tutustumaan koiriin ja eri harrastuslajeihin. Kerhossa nähdään useita vierailevia koiratähtiä! Ehkä koirakerhosta pääset etenemään myös 4H-dogsitteriksi.

Iltanavettakerhossa pääset puuhastelemaan navettatöiden parissa. Oletko koskaan nähnyt, kuinka possut laitetaan nukkumaan? Mitä kaikkea navettatyöt pitävät sisällä iltaisin? Miten eläimet oikein nukkuvat? Iltanavetta-kerholaiset pääset oikeasti osallistumaan iltanavettatöihin. Kerhot sisältävät paljon tekemistä ja eläinten parissa puuhastelua. 

Huom! Yli 13 vuotiailla on mahdollisuus perustaa myös 4H-yritys, jonka kautta nuori voi tienata rahaa. 
 

ILMOITTAUTUMISET

Täytä ILMOITTAUTUMISLOMAKE tai lähettämällä pyydetyt tiedot osoitteeseen lahti (a) 4h.fi

 

HUOM!

  • Kerhoihin voi tulla yhden ensimmäisen kerran tutustumaan.
  • Jokaisen on ilmoittauduttava etukäteen, vaikka on tulossa tutustumaan.
  • Toisen kerhokerran jälkeen lähetämme vasta laskut koteihin.
  • 4H-Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa kaudelle 1.9. - 31.8.