Tiedote Hollolan Kartanon pellon viljelijöille

9.4.2015

TIEDOTE 2015                   Hollolan palstaviljelijöille

 

Lahden 4H-yhdistys hallinnoi Hollolan kunnan Kartanon viljelypalstoja. Kartanon peltoa ei muokata, vaan se on pääsääntöisesti tarkoitettu monivuotisille viljelijöille.

 

Hinnasto 2015 1 aari 16 € + ALV 24 %

 

Palstojen hintoja korotetaan vuonna 2015 24 %:lla. Vuosi 2015 laskutetaan huhtikuun aikana. Lunastamatta jätetyt palstat jaetaan uusille viljelijöille toukokuun alussa.

Tyhistä palstoista voitte tiedustella 11.5. alkaen.

 

Kartanon pellon joen vesinäyte on otettu vuonna 2013. Joen vesi on kasteluun käyttökelpoista. Vuonna 2015 vesinäytettä ei oteta. Muistakaa kuitenkin, että suoraan luonnosta otettuun veteen liittyy aina riskejä, Täten esim. suoraan juomavedeksi joki vesi ei sovellu.

 

KARTANON PALSTAVILJELYN SÄÄNNÖT:

1.     Pitkäaikaiseen vuokraukseen tarkoitettujen palstojen pienin koko on 100 m2. Alue on tarkoitettu pääasiassa monivuotisten hyötykasvien viljelyyn. Viljelyssä tulee käyttää luonnonmukaisia menetelmiä. Maavaikutteisten torjunta-aineiden (simatsiini, atratsiini) käyttö kielletty! Palstat ja niiden reuna-alueet on pidettävä siisteinä! Rikkaruohot ja kasvijäte tulee kompostoida palstalla.

2.     Osoitemuutokset tulee aina ilmoittaa vuokranantajalle, Lahden 4H-yhdistykseen.

3.     Palstojen vuokralaskut lähetetään viljelijöille vuosittain huhtikuussa. Lasku on maksettava eräpäivään mennessä, muuten palstat menevät uudelleen jakoon. Vapaat palstat jaetaan vuosittain toukokuussa, vapaita palstoja voi tiedustella yhdistyksestä.

4.     Muovihuoneet ja kasvilavat tulee sijoittaa niin ettei niistä aiheudu varjostavaa tms. haittaa toisille viljelijöille, esim. marjapensaat tulee sijoittaa keskelle. Kaikki rakennelmat tulee poistaa sopimuskauden päätyttyä, myös kasvit.

5.     Vuokraaja voi siirtää vuokraoikeuden kolmannelle osapuolelle vuokranantajan suostumuksella. Samalla tulee ilmoittaa uuden vuokralaisen tarkat yhteystiedot.

6.     Irtisanomisaika on 6 kk. Vuokranantaja ei suorita korvausta lyhentyneestä vuokra-ajasta, mikäli vuokralainen purkaa sopimuksen. Vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen, jos vuokraaja ei noudata sääntöjä tai jättää alueen hoitamatta. Tällöin ei myöskään makseta korvausta lyhentyneestä vuokra-ajasta. Jos Hollolan kunta tarvitsee alueen muuhun käyttöön, vuokranantaja ei ole velvollinen korvaamaan siitä aiheutuneita vahinkoja.

7.     Hollolan Kartanon palstoja ei muokata vuokraajan toimesta eikä vuokraaja ole velvollinen kohentamaan palstojen maaperää.

8.     Palstoilla on annettava työskentelyrauha kanssaviljelijöille!

LINTUJEN JA MUIDEN  ELÄINTEN RUOKINTA PALSTOILLA KIELLETTY!

 

Yhteydenotot ja lisätietoa:  Lahden 4H-yhdistys ry lahti@4h.fi

                                    gsm. 044 525 0921 to-pe klo 9-12