Ajankohtaista

e.Työ -hanke tarjoaa keväällä 2020 Friday Studies -koulutuspäiviä!

 

Friday Studies -koulutuspäivät ovat hankkeen osallistujille maksuttomia ja tavoitteena on järjestää täsmäkoulutuksia hankkeen kohderyhmän tarpeiden mukaisesti. Koulutuspäivät täydentävät mm. eri tutkintojen osien suorittamista. Hankkeessa voit suorittaa mm. maatalousalan, nuoriso- ja yhteisöohjaajan ja leipuri-kondiittorialan tutkintojen osia. 

Koulutuspäiviin on ilmoittauduttava etukäteen, viimeistään kahta ennen päivää koulutusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja peruutukset tulee tehdä viisi vuorokautta ennen koulutuksen alkua sähköpostilla etyo (a) 4h.fi

ILMOITTAUDU TÄSTÄ ja lue lisää koulutuspäivistä

 

Moi! Oletko ajatellut, että voisit vaikka hoitaa meitä? Oletko ajatellut, että voisit opiskella eläintenhoitajaksi aidossa työympäristossä.
Joooo! Nyt se on mahdollista! Keuda Saaren Kartanon eläintenhoitajat osatutkintoja voit nyt suorittaa e.Työ -hankkeessa! Tutkintojen osista hanke tarjoaa mm. eläintenhoitajan, nuoriso- ja yhteisöohjaajan, leipuri ja kondiittorin ja korjausrakentamisen osatutkintojen suorittamisen mahdollisuudet. 

Hanke tekee yhteistyötä osatutkintojen suorittamisessa Keuda Mäntsälä Saaren Kartano oppilaitoksen kanssa.

Ota pian yhteyttä niin mietitään yhdessä juuri sinulle sopiva opintopolku!

? 044 525 8919
? etyo@4h.fi

Lähes 50 yrittäjää vastasi rekrytointikyselyyn!

 

Lahden alueen yrittäjistä lähes 50 vastasi e.Työ -hankkeen kyselyyn, jossa kartoitettiin yrittäjien kokemuksia nuorten rekrytoinnista ja rekrytoinnin tuomista haasteista sekä kyselyn avulla kartoitettiin, mitä yrittäjät painottavat työntekijöiden valinnoissa. Kyselyn tulokset ovat nähtävillä oheisesta videoklipistä. 

  • Suurin osa vastanneista oli alle 10 henkilön PK-yrityksiä
  • Suurin osa yrittäjistä koki rekrytoinnin haasteelliseksi
  • Haasteita olivat: Ammattihenkilöiden löytyminen ja motivoituneen työntekijän löytyminen
  • Yrittäjät ovat löytäneet sopivat työntekijät sekä työnhakuilmoitusten että työharjoittelujaksojen kautta
  • Yrittäjät kokivat rekrytoinnissa helpottavaksi työkokeilujaksojen/palkkatukijaksojen kautta työllistämisen ja uuden työntekijän perehdyttämistuen
  • Yrittäjät olivat kaikista eniten tietoisia työkokeilusta ja palkkatuesta, mutta vähiten tai eivät lasinkaan työolosuhteiden järjestelytuesta ja työhönvalmennustuesta
  • Yrittäjät painottivat kaikista tärkeimmäksi ominaisuudeksi työntekijällä motivaation
  • Yrittäjien kokemukset nuorista työntekijöistä ovat vaihtelevia

Suuri kiitos kaikille vastanneille! Tämä kysely on tukenut hankkeen tavoitteiden toteutumista ja Lahden alueen työllisyyden edistämistä.

Get Flash to see this player.