Siperian huskyt

Siperian huskyt Kota & Genre saapuivat Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalle huskysafariyrittäjien ahdingon vuoksi vuoden 2021 alussa. 

Kota on syntynyt vuonna 2015 ja Genre vuonna 2011. He ovat toimineet useita vuosia Lapissa huskysafareilla vetokoirina. Nyt he ovat meidän ilonamme rapsuteltavina, mutta työvuodet ovat heillä nyt ohitse.

Siperianhusky-rotu on kehitetty Koillis-Siperian alkuperäiskansojen koirista USA:ssa. Arktisilla alueilla on satojen vuosien ajan käytetty kulkuvälineenä koiravaljakkoa. Koiravaljakolla pääsi perille vaikeissakin olosuhteissa. Siperianhusky on keskikokoinen ja kevytrakenteinen, arktinen pystykorva, jonka mittasuhteet ja rakenne heijastavat kestävyyttä, nopeutta ja voimaa. Siperianhusky on luonteeltaan lempeä ja suhtautuu ihmisiin ystävällisesti. Se ei omaa vahtimis- eikä puolustustaipumusta eikä ole tappelunhaluinen. Se viihtyy parhaiten suuremmassa ryhmässä, kahden tai useamman lajitoverin kanssa. Väriltään se voi olla millainen tahansa puhtaanvalkoisesta erilaisiin ruskean, harmaan ja mustankirjaviin yhdistelmiin asti. Myös silmien väri vaihtelee, ne voivat olla siniset tai ruskeat, eripariset tai sekavärisetkin.