4H lisää Lahden nuorten työllistämistä Helppi-sovelluksen avulla

6.3.2024

4H lisää Lahden nuorten työllistämistä Helppi-sovelluksen avulla

4H on julkaissut Helppi-työnvälityssovelluksen, joka yhdistää palveluiden tarvitsijat sekä innokkaat, tehtäviinsä perehdytetyt 4H-nuoret. Sovelluksen kautta niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhteisöt voivat tilata paikallisia nuoria erilaisiin työtehtäviin, kuten ikkunanpesuun ja haravointiin.

Lahden 4H-yhdistyksessä Helppi on otettu nyt käyttöön. 4H-yhdistys tarjoaa nuoria töihin Lahden alueella. Nuoret tarjoavat keikkatyöpalveluita muun muassa pihatöihin, lemmikkienhoitoon, vanhusten virikeohjaajatoimintaan ja muihin aputöihin alueella.

Paikalliset nuoret on rekrytoitu 4H-yhdistyksen palvelukseen, ja he ovat saaneet perehdytyksen Helpin kautta tarjolla oleviin työtehtäviin. 4H-yhdistys huolehtii nuoren kaikista työnantajavelvoitteista.

4H:n kautta saadut työt ovat usein nuorten ensimmäisiä kosketuksia työelämään ja siten myös erityisen merkityksellisiä kokemuksia. Lahden 4H toivoo, että asukkaat löytävät Helpin pariin ja tilaavat paikallisia nuoria arjen avuksi.

Helpin käyttäminen on yksinkertaista. Sovelluksen saa ladattua ilmaiseksi sovelluskaupasta. Asiakas rekisteröityy sovellukseen ja löytää alueella tarjottavat palvelut sekä työntekijät. Työtilauksen voi kohdistaa joko suoraan tietylle työntekijälle tai jättää avoimena työpyyntönä, jolloin keikan nappaa sellainen työntekijä, jonka aikatauluihin se sopii. Työn tarkemmista yksityiskohdista on mahdollisuus keskustella nuoren kanssa sovelluksessa ja 4H-yhdistys työnantajana pääsee myös osallistumaan keskusteluun.    

4H-nuorten työtilauksia voi edelleen tehdä myös soittamalla 4H-yhdistykseen.

Helppi toimii jo noin 80 paikkakunnalla ja tulevien vuosien aikana sen toimintaa laajennetaan. Tulevaisuuden tavoitteena on, että toiminta kattaisi koko Suomen.

Helpin käyttöönottoa on tukemassa Lahden kaupunki.

Lisätietoja

Lahden 4H-yhdistys ry Petra Kerkkä, toiminnanjohtaja p. 050 462 2511 petra.kerkka@4h.fi

Helppi-sovelluksesta lisätietoa ja ladattavissa helppi.4h.fi

Helppi-työntekijöiden ensimmäinen valmennus torstaina 7.3.2024 klo 17-19 Fellmanniassa Kirkkokatu 27 Lahti. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen tutustumaan tekijöihin ja sovellukseen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.